Steeds meer organisaties realiseren zich dat een traditionele beoordelingssystematiek, met jaarlijks één functioneringsgesprek en één beoordelingsgesprek, niet meer van deze tijd is. Moderne, wendbare organisaties vragen vaker om een evaluatie van prestaties en gedrag. Twee gesprekken per jaar zijn dan volstrekt onvoldoende. Continue feedback is nodig. Bovendien is het direct geven van feedback veel effectiever om een gedragsverandering te realiseren. Organisaties doen er goed aan om te streven naar een cultuur waarin het veilig is om feedback te geven en ontvangen. Waar het normaal en gewenst is om elkaar op gedrag en prestaties aan te spreken. 

Performance management was er traditioneel op gericht om de prestaties van medewerkers te evalueren en daar een passende beloning aan te hangen. Tegenwoordig ligt bij organisaties veel meer de nadruk op groei en ontwikkeling van medewerkers. Performance management verandert daarmee van aard.

Feedback speelt een belangrijke rol in organisaties bij het stimuleren van gedragsverandering. Ook wordt feedback vaak gezien als input voor beoordelings- en functioneringsgesprekken en als instrument om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten.

Wilt u weten hoe we ook uw organisatie sterker kunnen maken? We laten graag zien wat we voor u kunnen betekenen. 

  • Neem telefonisch contact met ons op 085 - 06 04 396 
  • stuur een email naar info@bdrecruitment.nl
  • of vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Contact formulier